Reklama
Wellness sebevědomí - autor: Michaela Poláčková

Před víc než rokem se otevřel v Demänovské dolině prvním klientům wellness hotel Chopok. Jak se mu vede?

Wellness sebevědomí

V zimě a v létě rodiny s dětmi, na jaře a na podzim wellness pobyty. To je ve stručnosti filozofie vedení wellness hotelu Chopok a funguje. Kdyby to ale všechno bylo tak jednoduché…

Teď už to mohu přiznat. Když jsem v létě 2009 šla Demänovskou dolinou a viděla tu nabídku ubytování a stravování, docela hlasitě jsem se svěřila s obavou, kdo to všechno naplní. A když jsem ještě viděla téměř přesně naproti Demänovských jeskyní jasně se rýsující kontury nového velkého hotelu se 65 pokoji, jen jsem nechápavě kroutila hlavou. Vstupovat do této konkurence, vždyť to je ekonomická sebevražda! Hezký, designově dokonale vyřešený hotel otevřeli, nazvali ho jednoduše Chopok a postupně, velmi nesměle získal i příjmení: WELLNESS hotel Chopok.

Jediné, co bylo od začátku managementu hotelu prý jasné, byla myšlenka rodinného hotelu ve spojení s wellness a pokud to půjde, tak poskytovat i kongresové služby. Byli na zkušené ve světě a všem se zamlouvalo, jak tam umí sympaticky nenásilně skloubit špičkové hotelové služby bez vytěsňování dětí. Od začátku tedy i v hotelu Chopok fungoval dětský koutek, velké dětské hřiště za hotelem, dětský teplý bazén, hlídání dětí (1 hodina 5 euro), slečny animátorky odpovědné tři dny v týdnu za přípravu programu pro děti. Rodiče dostali k dispozici wellness centrum, velký teplý bazén, relaxační místnost s kulečníkem, bowlingem a vlastním barem. Ano, a ještě vedení hotelu trvalo na špičkové gastronomii… Viděla jsem ty začátky před rokem a zažila i ten nesmělý rozběh. Vloni v březnu v hotelové hale sálaly krby teplem z opravdového ohně, všichni zaměstnanci hotelu sledovali počasí nahoře na sjezdovkách Chopku a když zjistili, že začíná mrholit, provozní manažerka dala pokyn zapnout sauny a ohřívání bazénu.

  • Vždyť je jedenáct hodin dopoledne, sauny se zapínají až ve tři, slyším překvapenou reakci personálu.
  • Jenomže lidi se budou vracet promrzlí ze sjezdovky a horké sauny uvítají… argumentovala před rokem ředitelka a na svém rozhodnutí trvala.
Masáže ve dvou kójích už byly tehdy nedílnou součástí wellness centra, ale výběr procedur šel spočítat možná na prstech jedné ruky.

Kam se ten rodinný hotel za rok fungování posunul? Jaké stopy zanechaly v designově dokonalých pokojích ručičky dětí? Jak dokážou uspokojit požadavky dětí, jejich rodičů a neodmítat ani kongresové služby?

Po roce
  • Koľko rokov má dieťatko? Zněla v telefonu otázka recepční, když jsem objednávala dodatečně přistýlku pro vnuka.
  • V lete bude mať dvanásť rokov.
  • Tak to má u nás pobyt s polopenziou zadarmo.
  • ???
  • Ano, v rámci zimných rodinných pobytov majú u nás deti do 12 rokov pobyt zadarmo. Nemusíte dieťaťu priniesť ani župan, buď mu dáme najmenšie dámske číslo alebo si vyberiete nejaký detský župan.
  • ????

Ve čtyřhvězdičkových hotelech už nepředpokládáte servírování večeře? Tak na ten novodobý zvyk ve Wellness hotelu Chopok zapomeňte. Tady se večeře servírují, a to rovnou čtyřchodové: předkrm, polévka, hlavní jídlo, dezert. Co chod, to umělecké dílo, které je sice škoda konzumovat, ale co s tím? Navíc chcete ochutnat. Nebudu popisovat gastronomii Wellness hotelu Chopok, protože by si tam s návalem klientely v dohledné době nevěděli rady, ale prozradím, že součástí večeře je sýrový stůl, ovocný bar, zeleninový bar. Vinotéka a someliéři jaksi k sýrům patří. Nebo je to opačně? I když jídlo k wellness pocitům patří (tady dokonce servírují promrzlým lyžařům od 15.00 do 17.00 speciální občerstvení zdarma), soustřeďme se ve wellness hotelu na poskytované služby wellness centra. Bazén a lehátka kolem bazénu (15 m x 7,5 m, hloubka 1,2 m, teplota 32°C) dokonale udržované, to samé platí o saunách (3 finské, 2 parní voňavé kabiny), kde je stále k dispozici džbán s čerstvou citronádou. Hoteloví hosté mají vstup do wellness centra zdarma. Pokud jde o děti, tak těm je sice do 14 let do saunového centra vstup zakázán, ale v doprovodu rodičů se v saunách toleruje i přítomnost mladších dětí. Jinak v saunách jsem neviděla producírování naháčů. Všichni tam sice byli bez plavek, ale bez výjimky ovinutí bílými ručníky nebo prostěradly. Prostěradla jsou k dispozici v saunovém centru, velké bílé ručníky u bazénu. Vstup k bazénu je na čipovou kartu, která otevírá dveře i do saunového centra. Zvláštní pozornost musím věnovat masážím, jejichž nabídka představuje už teď tlustý sešit formátu A4. Listuji, listuji a nacházím minimálně šest procedur, s nimiž jsem se ještě nikdy nesetkala. A co ta masérka z Mauricia? Také má určitě nové techniky a postupy. Všechno vyzkoušet nelze, volba padla na breussovu masáž. Slibuje masáž páteře a to při použití třezalkového oleje vtíraného mezi obratle. Prvních patnáct minut je to vlastně masáž svalů kolem páteře. Jemná, ale intenzivní. Pak cítím na zádech horký olej, který masér šikovně roztírá po celé páteři. Trvá to asi deset minut a záda se opět zahřejí. Nechci mluvit (mám to od maséra zakázané) a tak se pouze dohaduji, že je to díky nějakému tepelnému nosiči (zahřátý rašelinový nebo parafínový polštář). Tepelný účinek v oblasti páteře umocňuje masér neustálým tlakem na přiložené horké polštáře. Breussova masáž je zajímavá procedura: trvá hodinu a připraví minimálně dva zážitky. Zjistíte, že máte na páteři dva body, jejichž stlačením šikovný masér dokáže vyslat páteři impuls k narovnání, a také, že postupným masírováním svalů kolem páteře (směrem od krční páteře dolů) dostává celé tělo signál k náramnému uvolnění.

Ceny masáží
  • Klasická masáž (55 minut) 36 euro
  • Relaxační masáž aromatická (55 minut) 35 euro
  • Beussova masáž třezalkovým olejem (55 minut) 39 euro
  • Medová masáž (55 minut) 25 euro
 
PŘÍLOHY
Reklama
Reklama
Reklama

TOPlist