Reklama
Škoda té masáže - autor: Marta Csontosová

V Augustiniánském domě v Luhačovicích být a nepobýt ve wellness centru je opravdu nenapravitelný hřích.

Škoda té masáže

Augustiniánští mniši věděli dávno před rozvojem západní medicíny, jak funguje lidské tělo. Proto postavili svůj „lázeňský dům“ v Luhačovicích. Měli by radost, kdyby viděli, jak dobře jejich „lázeňský dům“ funguje.

Stane se, že člověk někdy nevěnuje dostatečnou pozornost věcem, které má přímo na dosah. Ve snaze porozumět všem kolem sebe, poznat všechno kolem sebe, unikají pak věci, které stojí za to a naši pozornost by si zasloužily. Přesto, že bedlivě selektuji, občas se mi to stává. Také nedávno v Luhačovicích. Debatuji nad spásou světa v lobby baru Augustiniánského domu místo toho, abych zašla do wellness centra a dala si masáž. Do wellness centra jsem zašla až dvě hodiny před odjezdem a to už je na masáž pozdě. Kdybych si alespoň o jedné z nich nenechala od přítelkyně vyprávět...

V mínus druhém patře

Wellness centrum v Augustiniánském domě má funkční recepci, kde klientům poradí se službami, podají čistou osušku, poslouží čistým prostěradlem. Už slyším, jak za mě dodáváte: a také s výběrem procedur. Ano, poradí, ale tu proceduru si musíte vybrat a objednat včas. Museli byste mít veliké štěstí, aby měli například masáž právě v době, kdy budete mít na ni náladu a čas. O masáže je mimořádný zájem přesto, že nejsou vůbec levné, přesto, že přímo wellness centrum disponuje čtyřmi masážními kabinami. Na masáž jsem se objednat zapomněla, mířím tedy ovinutá prostěradlem do prosklené finské sauny. Sauna je prosklená, umožňuje tak výhled na dění kolem saun, což je docela zábavné. Mám ráda, když v sauně není horko k zalknutí, mám ráda, když si v sauně může člověk lehnout a nemusí uhýbat spolu saunujícím se, sestupujícím z vyšších pater. Protože zásadně ležím na té nejspodnější lavičce. Mohou se mi saunoví harcovníci smát, jsem na to zvyklá. Zkoušela jsem v sauně absolvovat i vyšší patra, pokorně jsem se ale vrátila na nejnižší příčku. Ležím si tedy na nejnižší příčce příjemného teplíčka finské sauny v Augustiniánském domě, abych asi po půlhodince zjistila, že ležím v odpočívárně a opravdová finská sauna je za rohem. Tolik zkušeností s wellness centry a nerozeznám saunu od odpočívárny. Když tam bylo tak dobře teplo, vypadalo to jako sauna a ani mne nenapadlo si přečíst u dveří tabulku… Abych ve zbývajícím čase vše napravila, vypravuji se na prohlídku saun. Kromě už vyzkoušené prostorné sauno-odpočívárny, objevuji ještě čtyři sauny opravdové. Nevelké hezké sauny, jedna voňavější než druhá (je tam i finská sauna). Po masérských kabinách a saunách odhaluji dalším průzkumem třetí dimenzi wellness centra. A mohu bez zaváhání sdělit, že ta dimenze tedy stojí za to. Je v ní relaxační místnost.

Jídlo, pití, houpání

Viděli jste už někde, aby svým klientům nabízeli ve wellness centru k odpočinku pohoštění, pití a knížku? To je, jakoby vám říkali: zůstaňte tady celý den, proč spěchat. Venku je to pouze o práci a o starostech. Tak jo, já si nabídnu. Nejdřív dvě sušené švestky. Pak sušenou meruňku. Pak sklenici vody s citronem. Nebo si mám raději ochutit vodu některou z nabízených přírodních dochucovadel? Zůstanu u citrónové vody, ale vezmu si ještě dvě švestky a podívám se do nabídky knih. Nebo nějaký časopis? Beru z poličky první knihu a koukám, kde je to nejpohodlnější. Hosté tady nejsou a tak je z čeho vybírat. Tam v koutě je něco, co bych tipovala na vodní lůžko. A opravdu je to vodní lůžko. Nemajíc s vodním lůžkem zkušenost, objevuji nepoznané. Proč nám nikdo nikdy neřekl, že je vodní lůžko tak fantastický vynález? Poddává se váze a tvaru těla, nikde netlačí. Koukám střídavě do vypůjčené knížky, střídavě na hodiny. Už mám jen dvacet minut. Už mám jen deset minut. Už mám jen pět minut. Už musím jít... Jen s velkou nechutí opouštím kout bezpečí a hojnosti ve wellness centru Augustiniánského domu, opouštím jeho třetí dimenzi. Ale vrátím se sem, slibuji vodní posteli a na cestu si beru ještě jednu švestku.

Ve wellness recepci vracím osušku i prostěradlo. Chválím koncepci wellness centra, vybavení, čistotu a loučím se.

  • Paní, vy jste nebyla ještě v bazénu, neviděli jsme vás tam…
  • Nebyla. Zapomněla jsem si vzít plavky…
  • To se stane, tak příště na ně nezapomeňte.
Slibuji, že nezapomenu. Bazén je kromě nevyzkoušených masáží mnou nepoznaná další dimenze wellness centra Augustiniánského domu v Luhačovicích. A vypadá tak hezky.

Co ještě můžete očekávat ve wellness centru Augustiniánský dům:

  • rituály, tedy celotělové ošetření s názvem Tribal, Orient, Hanakasumi, Tři vůně, Horké kakao. Cena se pohybuje od 1300 Kč za Tři vůně do 1900 Kč za Orient. Každý rituál trvá 80 minut.
  • příjemnou hudbu
  • nevtíravou a elegantní výzdobu
  • nabídku procedur, která se přizpůsobuje ročnímu období, ve stálé nabídce pobytů najdete ale vždy Augustiniánskou koupel s bylinnou přísadou, mystickou hudbou a sklenkou sektu.
 
PŘÍLOHY
Reklama
Reklama
Reklama

TOPlist