Reklama
Konopné wellness - autor: Jana Hrbková

Wellness hotel Zlatá hvězda v Třeboni láká strategickou polohou v centru historického města i dobrým wellness centrem. Najdete tam i velmi originální …

Konopné wellness

Je už docela kumšt vymyslet pro klienty wellness center nějaké originální překvapení. Aby působilo jiskrně a originálně, aby uspokojovalo stoupající nároky klientů. Zvlášť když jsou to klienti zkušení a zcestovalí. Takovou klientelu má totiž hotel Zlatá hvězda v Třeboni.

Říká se, že na co člověk myslí, to dělá. Mám stejné zkušenosti, vážně to funguje. Přesně to se stalo, když inženýr Petr Šot, ředitel hotelu Zlatá hvězda, před loňskou lázeňskou sezónou intenzivně přemýšlel, jak obohatit standardní nabídku hotelového wellness centra a začal si pohrávat s myšlenkou využití produktů z konopí. Jenže jak začít? Nebylo kde se inspirovat, wellness centrum, kde by využívali konopí, nikde neměli. Protože to ale s realizací myslel vážně, konstatoval, že někde se začít musí a po mnoha diskusích s wellness odborníky vše zvážil a pustil se sám do sestavování procedur. Výsledkem je originální program …

Konopné uvolnění,

program, který se komplexně jistě nezrodil napoprvé ani napodruhé. Program je promyšlený, jednotlivé procedury na sebe skvěle navazují a nabídka přichází v době, kdy už svět pochopil léčivé vlastnosti konopí. Navíc se ve wellness centru nepracuje s indickým konopím, ale s technickým konopím, které má pouze zanedbatelný obsah psychotropních látek. Nebo je pro nás i zanedbatelný obsah psychotropních látek trochu dráždící? Tak to má být. Zvědavost poznat nepoznané je přece malým hnacím motorem v nás. Konopné wellness neznám ani já, ani vy, milí čtenáři. Seznamme se:

120 minut v konopí

Celý konopný program začíná konopným peelingem. Neumím si dost dobře představit, jak se dělá konopný peeling. To se pokožka „obrušuje“ konopnými semínky celými, nebo drcenými? Celými by to asi moc nešlo, ale jemně drcenými určitě ano. Ani jedno ani druhé není pravda, peeling tady provádějí mořskou solí obohacenou konopným olejem. Mohlo mne to napadnout, mořská sůl je přece šetrná, na kůži se rozpouští a po peelingu se stačí jednoduše osprchovat. Jak dlouho trvá peeling? Určitě 20 minut a je to procedura velmi příjemná. Jakoby z vás s obroušenou kůží padaly i tíživé myšlenky, které ulpěly v uplynulých dnech na duši. Cítíte se čistí, dostavil se příliv energie, pokožka je příjemně hebká. Následuje relaxační koupel v konopí. Koupeme se v extraktu z celých rostlin konopí, který má podle odborníků uklidňující, antibakteriální a protizánětlivé účinky. Horká koupel trvá 30 minut, pak může následovat odpočinek, v jehož průběhu na sobě sledujeme účinky extraktu z celých rostlin konopí. Dostavuje se uvolnění nabádající ke spánku? Ano, po náročném týdnu je to také velmi přirozené. Po deseti minutách odpočinku v prostěradle a dece nás už paní masérka šetrně vyzývá, abychom se připravili na hodinovou konopnou masáž kvalitní aromatickou masážní konopnou emulzí s vysokým obsahem cannabinoidů a vitamínů A, B1, B2, B3, B6, C, D, E. Konopná emulze má díky vysokému obsahu zmíněných látek příznivé účinky na pleť, kterou trápí ekzémy, akné, podráždění. Konopná mast obsahuje výtažek z bio konopí, je absolutně bezpečná a je dokonce účinným zdravotnickým prostředkem. Hodinová masáž, zakončená masáží obličeje a dekoltu konopnou emulzí, je po peelingu dvojnásobně účinná. Naše pleť je úplně nadupaná blahodárnými látkami, už by se do ní ani nic víc nevešlo. Dvě hodiny konopné kúry ve wellness centru uplynuly jako nic. Co teď? Mně osobně se chce spát tak, jako bych měla za sebou náročnou fyzickou práci. Moje tělo říká, že alespoň dvě hodiny chci a musím odpočívat.

Nejen konopným wellness je člověk živý

a tak míříme do hotelové restaurace, která slibuje další konopné zážitky. Už v záhlaví jídelního lístku čteme upozornění, že „konopí dokáže díky obsahu esenciálních mastných kyselin účinně odvrátit následky vysokých hladin cholesterolu v krvi a je dokázáno, že snižuje riziko srdečního infarktu“. Podívejme se, jaké dobroty z konopí tady nabízejí: Předkrm: - ledový salát s konopnými lístky a konopným olejem Hlavní chody: - candátí filet s celerovo-konopnou tapenádou - kuřecí steak s konopnými těstovinami - šťouchané brambory s konopným semínkem a zeleninou Dezert k čaji z konopných lístků: - jablkový závin s konopným semínkem.

Jedno lepší než druhé, ve všem nacházíme konopná semínka a konopný olej lisovaný za studena. Je dobré vědět, že pouhá hrstka konopných semen dodá dospělému člověku minimální denní dávku živin a že konopný olej má vysoké množství vitamínu E, který chrání imunitní systém (a mládí) člověka. Ještě tam byl čaj z konopných lístků. Ten pomáhá při migréně, nespavosti, astmatických potížích a problémech dýchacího ústrojí. Dobře to v té Zlaté hvězdě s konopným programem vymysleli, vyzkoušejte ho i vy.

 
PŘÍLOHY
Reklama
Reklama
Reklama

TOPlist